1224 бири задържаха на Дунав мост

Екип на Агрозона
Екип на Агрозона
1 Минути

2, 448 л бира задържаха митнически служители в района на Дунав мост 1 Русе – Гюргево. Пратката  не е била придружена с документи по Закона за акцизите и данъчните складове. Бирата, марка „SKOL”, пътувала в камион с българска регистрация, натоварен с различни видове храни от Румъния. Според товарителницата цялата стока  трябвало да бъде разтоварена в склад в София. При проверка  е установено, че като получател е посочена фирма в град Никозия, Кипър. Разминаването между написаното в товарителницата и опростения придружителен документ накарало митническите инспектори да поискат да им бъде представен документ, удостоверяващ плащането, начисляването или обезпечаването на акциза. Водачът не могъл да представи нужните документи. Според дадените от него обяснения, той трябвало да разтовари пивото в София.
Заради констатираното нарушение и поради липса на документи, цялото количество бира е задържано. Изброени са 3455 метални кутийки по 0,500 л и 288 пластмасови бутилки от по 2,5 л.

Agrozona.bg e специализиран новинарски сайт за бизнес и земеделие. Нашата цел е да информираме своите читатели за новостите и добрите практики в агробизнеса у нас и по света. Agrozona.bg Ви предоставя експертни анализи и съвети за успешна реализация в сектора, а също така информация за важни срокове и събития. При нас ще намерите още и интересни и полезни съвети за вашето хоби. Екипът на Агрозона подготвя цялото съдържание на сайт и списание Агрозона. В него участват 4 журналисти, както и стажантите, които се учат на аграрна журналистика в редакцията на Агрозона

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

РЕКЛАМА