10 000 л вода се изразходват в производството на килограм вносно телешко месо

Лилия Александрова
Лилия Александрова
1 Минути

Водният отпечатък от производството на телешко месо е над 10 000 л/кг средно в страните, от които Европейският съюз внася продукта, според доклад на Европейската комисия.

Средният воден отпечатък от производството на месо е около 5 000 л/кг продукт при преживни животни и 1 000 л/кг при птиче месо. По-голямата част от водния отпечатък при месото се формира от валежи.

Производството на месо, включително фуражи, поглъща малко над една четвърт от общия добив на вода, като при свине и птици делът е почти 18% , а при говеждо и телешко месо е по-малко от 8%. Млечните продукти имат дял от 13%.

Лилия Александрова е журналист в „Агрозона“ от 2013 г. Има магистърска степен по Международни отношения и бакалавърска степен по Бизнес администрация. Интересите ѝ са в областта на политическата интеграция и Европейския съюз, агропредприемачеството, образованието, труда и социалната политика.

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

РЕКЛАМА