През август списание „Агрозона“ ви кани на пътешествие из прекрасните кътчета на България с чаша вино в ръка. Темата на броя е посветена на винарски изби и възможностите, които те предоставят за туризъм. Материалът „Пенливият вкус на щастието“ отвежда по тунели, в които се съхранява невероятно фино шампанско в Испания. Деликатният вкус на испанската кава лъха и от текста „Един ден в Сант Садурни д’Антоя“. Как един французин напуска Париж и заживява в Сандански заради хубавото българско вино четете във „Възходът на българското вино“. Винен аромат се усеща и от материалите, посветени на две реки – Струма и Дунав, и възможностите за винен туризъм покрай тях. Към прохладата на планината и мистиката на Родопите отвежда текстът „Слънчевият еликсир“.
Рубриката „Моят бизнес“ разказва как се прави качествено сирене от пасищни животни в район, достъпен единствено със ЗИЛ или на кон.
„България ще печели пазари с биопродуктите“ е интервюто на броя с Елица Николова, съветник на президента по икономически въпроси и регионално развитие.
Анализът в августовското издание е посветен на трудните времена в млечния отрасъл.
Традиционната рубрика на експертите от „Агробизнес Консултинг“ представя три успешно реализирани проекта по различни мерки на ПРСР 2007-2013.
Как мисията Балканите – световна туристическа дестинация, може да стане възможна – четете в темата, посветена на Балканите, пътуванията и вкусната храна.
На козметиката с природни съставки и много вдъхновение са посветени материалите „От сърце с ръце“, „Скритият потенциал на хумата“ и „Рецептите на баба Тина – на световните пазари“.
Репортажът на броя разказва за Сухата река и тайните, които се крият в района на Добруджа.