Царевица

Царевица – това е втората по значение култура у нас след пшеницата. Тя служи като суровина в хранително-вкусовата промишленост, фураж за животните, храна за хората.

Царевичните зърна се използват и за производство на декстрин, глюкоза, растителни масла, лекарства, спирт, хартия, нишесте, витамини и др. У нас през последните десетилетия културата се отглежда предимно като фуражна.

Прочети повече

Всички публикации от Царевица

ЕК ще поднови лиценза на Monsanto за внос на генномодифицирана царевица NK603

Окончателната позиция на Европейската комисия по въпроса дали да се внася в

Анализ на световните пазари на пшеница: ниските цени стимулират вноса

Възобновените страхове през последната седмица, че конфликтът между Украйна и Русия може

Цената на пшеницата е паднала под 250 лв/тон

Стойността на пшеницата от новата реколта е паднала под 250 лв. за

Силен старт за износа на пшеница и ечемик от ЕС, вносът на...

Износът на пшеница от ЕС за трети страни стартира силно в първите

Nordzucker се отказва от възможността да произвежда изоглюкоза

Вторият по големина в Европа производител на захар Nordzucker обяви, не е

ЕС разпредели квотите си за безмитен внос на царевица през втората половина...

Европейският съюз разпредели чрез търг цялата квота за безмитен внос на царевица

17,8% от световния износ на слънчогледово семе през 2013 г. е осъществен...

През 2013 година България е най-големият износител на слънчогледово семе в световен

Невъзможно е да се изследва ефектът от отглеждането на ГМ и обикновена...

Европейската комисия не успя да събере достатъчно научни данни, за да оцени

Остава забраната за отглеждане на генномодифицирана царевица в България

Забраната за отглеждане на генномодифицирана царевица в България остава, съобщават от правителствената

Прогноза на USDA за реколтите царевица, пшеница и соя в САЩ през...

В средата на юни реколтата царевица в САЩ е оценена като най-добрата