Царевица

Царевица – това е втората по значение култура у нас след пшеницата. Тя служи като суровина в хранително-вкусовата промишленост, фураж за животните, храна за хората.

Царевичните зърна се използват и за производство на декстрин, глюкоза, растителни масла, лекарства, спирт, хартия, нишесте, витамини и др. У нас през последните десетилетия културата се отглежда предимно като фуражна.

Прочети повече

Всички публикации от Царевица

Започнало е прибирането на царевицата и слънчогледа в община Якимово, област Монтана

Започнало е прибирането на царевицата и слънчогледа в община Якимово, област Монтана.

Международният съвет по зърното очаква още по-висока реколта от пшеница през тази...

Международния съвет по зърното (МСЗ) промени нагоре прогнозата си за световното потребление

Материал от сладка царевица може да подобри ваксините

Ново изследване показва, че производители на ваксини за животните могат да използват

Слаба реколта от царевица предвиждат в Силистренско

Земеделците в Силистренско очакват по-слаба реколта от пролетниците, заради горещините и продължителното

Сухото време понижи очакванията за добивите от основните култури в ЕС през...

Европейската агенция за мониторинг на културите (MARS) понижи юлската си прогноза за

EFSA смята два вида ГМО соя и един вид ГМО царевица за...

Европейската агенция за безопасност на храните (EFSA) смята два вида генномодифицирана соя

„Неудовлетворени земеделци” унищожават ниви във Врачанско

Три ниви засети с царевица и слънчоглед са били унищожени във Врачанско

Световни борси: пшеницата затвори борсовата търговия при 178,50 евро

В края на миналата седмица котировките на основните култури на френската и

Компания от САЩ ще произвежда захар в България

Американският хранителен гигант Archer Daniels Midland (ADM) ще купи фабрики за мелене