Овощарство

Овощарство – това е традиционен поминък в България. Производството на плодове е развито във всички райони на страната, като според климата се определят и характерните за региона култури.

Сред най-атрактивните овощарски видове у нас се отглеждат ябълки, череши, сливи, джанки, праскови и нектарини.

В кои райони се произвеждат най-много плодове

Водещо място в производството на плодове заема Югоизточният район – 27,4% от общото производство, следван от Южен централен район с 22,4% и Северен централен район с 19,9%. В Югоизточния район е съсредоточено производството на праскови и череши, в Южния централен район – производството на круши, ябълки и сливи и джанки, а в Северния централен район се произвеждат традиционно кайсии.

Прочети повече

Всички публикации от Овощарство

Прибрали сме 84% повече малини

Производството на пшеница у нас към 3-и август е с 4,1% повече

Ябълките с 50 % по-скъпи за година

Ябълките са поскъпнали с 52 % за година. Това показват оперативни данни

Производители на праскови преговарят с МЗХГ за преференциални условия на складиране

Сдружението на овощарите „Българска праскова“ ще може да ползва преференциални цени за

Русия остава №1 по внос на ябълки и круши

Руските градинари все още не са се справили със задачата да задоволят

Полски градинари ще култивират ябълки в Русия

Полски градинари ще култивират ябълки в Русия, това е станало ясно по

65% от новите овошки в страната са черупкови

От създадените през стопанската 2015/2016 година нови овошки в страната 65% са

Храни, които чистят организма

Черният дроб се грижи да прочиства организма от вредни за здравето вещества,

Ябълките с 10 % по-скъпи за седмица

Ябълките са поскъпнали с 10 % на седмична база, показват оперативни данни

РЕКЛАМА