Започнаха плащанията по ПНДЖ 1, за говеда дават почти 200 лв

Юлиана Стоичкова
Юлиана Стоичкова
2 Минути

За първи път превеждат цялата сума наведнъж, похвалиха се читатели на Агрозона

Започнаха плащанията по Схемата за преходна национална помощ за говеда, необвързана с производството (ПНДЖ 1), потвърдиха за Агрозона от ДФ „Земеделие“. Преводите към стопаните са наредени още снощи към стопаните и днес трябва да са по сметките им.

Със заповеди на министъра на земеделието Явор Гечев  преди дни станаха ясни ставките за директните плащания в сектор „Животновъдство“ за Кампания 2022 г. Плащанията към фермерите ще се извършат този месец от Държавен фонд „Земеделие“, съгласно утвърдения индикативен график от Разплащателната агенция, на един транш.

По Схемата за преходна национална помощ за говеда, необвързана с производството, ставката е 192,57 лева за говедо и 337,00 лева за бивол.

След 20 ноември се кандидатства за още пари заради войната в Украйна

Преди дни и овцевъди и козевъди получиха плащания по Схемата за преходна национална помощ за овце-майки и кози-майки, обвързана с производството, като ставките бяха в размер на 41,07 лв. за животно.

С решение на Управителен съвет на ДФ „Земеделие“ е утвърден общ финансов ресурс по схемите в размер на над 53 млн. лева. Бюджетът за изплащане на подпомагането по схемата за Преходна национална помощ за говеда, необвързана с производството, е 32 064 360 лева, а за разплащане по схемата за Преходна национална помощ за овце-майки и кози-майки, обвързана с производството, до 21 760 654 лева.

 

Юлиана Стоичкова завършва Факултета по журналистика на СУ „Св. Климент Охридски“. Дълги години се занимава с печатни медии в областта на градинарството и цветарството. В agrozona.bg приоритет са й производството и пазарите на плодове и зеленчуци, лозарството и винарство, пазарът на земя и хоби градинарството.

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

Advertisements