Второто издание на форума “От фермата до твоята трапеза” се провежда днес и утре в Сандански

Павлина Георгиева
Павлина Георгиева
3 Минути

Второто издание на земеделския форум “От фермата до твоята трапеза” ще състои днес и утре в градския парк “Свети Врач” в Сандански, съобщиха организаторите.

Събитието ще бъде открито от министъра на земеделието и храните Кирил Вътев в 20:30 ч., информираха от аграрното министерство.

В рамките на форума, организиран от Областна дирекция “Земеделие” (ОДЗ) – Благоевград съвместно с Министерството на земеделието и храните, Министерството на туризма, Областната дирекция “Земеделие” – Благоевград, Югозападното държавно предприятие, общини от Югозападна България и Националното сдружение на общините в Република България, се очаква повече от петдесет земеделски производители от почти всички общини в областта да представят висококачествена българска продукцията.

Проектът обединява три сектора – земеделие, култура и туризъм, посочиха организаторите от ОДЗ – Благоевград.

Форумът започва в 10:00 ч. днес, с водещ актрисата Силвия Лулчева, която ще презентира земеделските производители и продукцията им. От 11:00 ч. е предвидена изненада за най-малките посетители на полянката пред Летния театър в Сандански, а от 16:00 ч. има организирани тематични детски театрални игри, ще се изявят и местните творчески школи по изкуства на Сандански.

От 18:00 до 20:00 ч. в градския парк “Свети Врач” е предвиден кулинарен пърформанс, а от 20:30 ч. е официалното откриване, последвано от концерт на Владимир Ампов – Графа и Бенд. В късните часове е предвиден и светлинен спектакъл на Театър на огъня и сенките “Fireter”.

Утре водещ на форума ще бъде Драгомир Драганов, като през целия ден ще има съпътстваща програма. В 20:00 ч. вечерта на сцената в парка в Сандански ще се качат група “Мистик”, а от 21:15 ч. ще започне концерт на група “Конкурент”. Светлинен пърформанс е предвиден и за финала на втората вечер на земеделския форум.

Наред с представянето на земеделски производители от цялата област и богатата съпътстваща програма, форумът дава информация и за природните забележителности и културен календар на всяка от общините в област Благоевград.

Посетителите му могат да опитат и дори да закупят желания продукт, както и да направят контакт за ежедневно пазаруване на висококачествени храни, произведени в Благоевградско, допълват организаторите.

Павлина Георгиева завършва Факултета по журналистика на СУ „Св. Климент Охридски“. В Аgrozona приоритет са й биологичното земеделие и здравословните храни, розопроизводството, пчеларството, ловът и риболовът.

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама