Веган сладолед – хит на отминаващото лято

Екип на Агрозона
Екип на Агрозона
1 Минути

Хит това лято бяха веган сладоледите и безспорно са на мода сред майките и определени групички, хранещи се здравословно. Те се правят на водна основа, като може да се работи и с ядкови млека, кокосова сметана, оризова сметана, оризов протеин, защото по някакъв начин трябва да се замести животинската мазнина.

„Веган сладоледът има своите клиенти, не е масов, но през последните години българинът промени начина си на хранене и търси по здравословното. При нас има много клиенти майки, чиито деца са нетолерантни към лактозата и ядат сладоледи без нейното съдържание“, коментира Савина Николова, собственик на  Gelateria Naturale.

Веган сладоледът може да бъде с безкрайни вкусове. Може да се прави фалшив млечен сладолед, в който се слагат ядкови млека или соево мляко. Плодовият сладолед по традиция е веган. А използвайки плодове може да получите стотици вариации.

СВЪРЗАНИ НОВИНИ
ЕТИКЕТИ:
Agrozona.bg e специализиран новинарски сайт за бизнес и земеделие. Нашата цел е да информираме своите читатели за новостите и добрите практики в агробизнеса у нас и по света. Agrozona.bg Ви предоставя експертни анализи и съвети за успешна реализация в сектора, а също така информация за важни срокове и събития. При нас ще намерите още и интересни и полезни съвети за вашето хоби. Екипът на Агрозона подготвя цялото съдържание на сайт и списание Агрозона. В него участват 4 журналисти, както и стажантите, които се учат на аграрна журналистика в редакцията на Агрозона

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама