Във Видинско посевите с рапица загниват

Васил Русев
Васил Русев
1 Минути

Във Видинска област се наблюдава загиване на посевите с рапица, каза председателят на местния съюз на зърнопроизводителите Александър Александров. Засушаването през есента и малкото количество валежи през зимата са довели до лоши резултати при есенниците.

„Рапицата всъщност не е поникнала, а там където е поникнала, растенията са загинали и това доведе до компрометиране на цели засети площи. 90% от нивите с рапица в областта ще бъдат подложени на разораване“, заяви Александър Александров, цитиран от “Фокус”.

Той допълни, че заради сушата и при другите есенници поникването е с голямо закъснение, но се очаква посевите да се възстановят.

Avatar photo
Автор: Васил Русев
Васил е журналист в уебсайт и списание „Агрозона“ от август 2018 година. Роден е през 1983 година в Пловдив. Възпитаник е на Националната професионална гимназия по горско стопанство "Христо Ботев" в град Велинград и на Софийския университет "Св. Климент Охридски". Работи като журналист от повече от 10 г., а опитът му е съсредоточен в длъжностите - репортер, редактор и водещ. Личните му интереси са свързани с историята, политиката, природните процеси и спорта.

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

РЕКЛАМА