В последния момент: Нов срок за регистрация на кладенците

Павлина Георгиева
Павлина Георгиева
2 Минути

Бутат нерегистрираните бунари, ако депутатите не се организират да гласуват за удължаването на срока

Група нарадни представители са внесли за разглеждане Законопроект за изменение и допълнение на Закона за опазване на околната среда, с който предлагат крайният срок за регистрация на кладенци да бъде удължен с още една година до 28 ноември 2023 г.

Групата от 7 народни представители, в лицето на Младен Шишков, Евгения Алексиева, Стефан Шилев, Николай Танков, Славена Точева, Десислава Танева и Стефан Апостолов внасят за раглеждане Законопроектът за 25 октомври, предвид изтичащият срок за регистрация на кладенци до 28.11.2022 г. с предложение да бъде удължен.

“Поради сложната политическа ситуация и неколкукратните смени на ръководството на министерството на околната среда и водите ефективно уведомителна кампания не беше проведена. Следствие на политическата нестабилност към настоящия момент все още не малко съоръжения останаха нерегистрирани. В тази връзка предлагаме срокът да регистрация да бъде удължен с една година до 28 ноември 2023 година”, се посочва в мотивите към Законопроекта.

Настоящата кампания за регистрация на водовземните съоръжения изтича на 28 ноември 2022 г. Ако срокът не бъде удължен и има останали нерегистрирани кладенци, собствениците им ще трябва да ги ликвидират за собствена сметка, съгласно разпоредбите към Закона за околната среда и водите.


Четете още: Регистрирането на кладенец за поливане на двора е безплатно, но задължително. Все пак някой ще плаща, вижте за какво

Павлина Георгиева завършва Факултета по журналистика на СУ „Св. Климент Охридски“. В Аgrozona приоритет са й биологичното земеделие и здравословните храни, розопроизводството, пчеларството, ловът и риболовът.

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

РЕКЛАМА