Удължават срока за подаване на заявления за Кампания 2023

Павлина Георгиева
Павлина Георгиева
2 Минути

Срокът за подаване на заявления за Кампания 2023 ще бъде удължен до 21 юли. Това става ясно от публикуваната Наредба за изменение на Наредба № 4 от 2023 г. за условията и реда за подаване на заявления за подпомагане по интервенции за подпомагане на площ и за животни за обществено обсъждане до 26 юни.

Предложената промяна и удължаване на срока за подаване на заявления до 21 юли 2023 г. в Наредба № 4 се налагат поради това, че Стратегическият план за развитието на земеделието и селските райони на Република България за периода 2023 – 2027 г. беше одобрен от Европейската комисия през месец декември 2022 г. Закъснялото одобрение на Стратегическия план доведе и до закъснение при влизане в сила на националната нормативна уредба за неговото прилагане, съответно изграждането на нужните системи за администриране и информационни системи също се забави, се посочва в проекта на Наредба.

Срокът за подаване на заявленията без санкции е до 21 юли 2023 г.

Предвид обстоятелството, че Стратегическият план се прилага за първа година, земеделските стопани трябва да се запознаят с условията и начина на прилагане на новите интервенции, уредени в Наредбата за условията и реда за прилагане на интервенциите в областта на околната среда и климата и хуманно отношение към животните, включени в Стратегическия план за развитие на земеделието и селските райони за периода 2023 – 2027 г., в Наредбата за условията и реда за прилагане на интервенциите „Биологично растениевъдство“ и „Биологично пчеларство“, включени в Стратегическия план за развитие на земеделието и селските райони за периода 2023 – 2027 г., и с други промени.

За да се предостави повече време за земеделските стопани за запознаване с новостите в нормативната уредба и за вземане на решения за интервенциите, по които да кандидатстват, в Наредба № 4 от 2023 г. се променя § 3 от преходните и заключителни разпоредби, като периодът за подаване на заявления за настоящата кампания 2023 се удължава до 21 юли 2023 г.

Павлина Георгиева завършва Факултета по журналистика на СУ „Св. Климент Охридски“. В Аgrozona приоритет са й биологичното земеделие и здравословните храни, розопроизводството, пчеларството, ловът и риболовът.

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

РЕКЛАМА