Традициите на родопската кухня ще бъдат акцент в поредното издание на фермерския пазар „Пендара“, който се провежда всяка събота на Женския пазар в столицата. Майстори на кухнята ще покажат как се приготвя най-известното ястие на Родопите – пататника по три начина – както го правят в с. Широка лъка – на тиган, в с. Триград – в тавичка и в гр. Смолян – с точени кори.
Специален гост на събитието ще бъде и гайдарят Светльо Жилев, който ще радва гостите с ритмите на родопската гайда.
Сред интересните предложения на тазседмичния фермерски пазар ще е и вълшебното желе от касис на ферма „Венец“ с 55% плод, отгледан съгласно биопринципите в пермакултурните им градини, захар – и нищо друго.
В събота на фермерски пазар „Пендара“ ще има и сушени плодове, сокове, сиропи, лютеница и други, както традиционните продукти за сезона.