Три вида пататник показват на съботния фермерски пазар

Юлиана Стоичкова
Юлиана Стоичкова
1 Минути

Традициите на родопската кухня ще бъдат акцент в поредното издание на фермерския пазар „Пендара“, който се провежда всяка събота на Женския пазар в столицата. Майстори на кухнята ще покажат как се приготвя най-известното ястие на Родопите – пататника по три начина – както го правят в с. Широка лъка – на тиган, в с. Триград – в тавичка и в гр. Смолян – с точени кори.

Специален гост на събитието ще бъде и гайдарят Светльо Жилев, който ще радва гостите с ритмите на родопската гайда.

Сред интересните предложения на тазседмичния фермерски пазар ще е и вълшебното желе от касис на ферма „Венец“ с 55% плод, отгледан съгласно биопринципите в пермакултурните им градини, захар – и нищо друго.

В събота на фермерски пазар „Пендара“ ще има и сушени плодове, сокове, сиропи, лютеница и други, както традиционните продукти за сезона.

Юлиана Стоичкова завършва Факултета по журналистика на СУ „Св. Климент Охридски“. Дълги години се занимава с печатни медии в областта на градинарството и цветарството. В agrozona.bg приоритет са й производството и пазарите на плодове и зеленчуци, лозарството и винарство, пазарът на земя и хоби градинарството.

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

РЕКЛАМА