Румен Христов: Кирил Вътев няма моралното право да иска да остане в служебния кабинет

Павлина Георгиева
Павлина Георгиева
2 Минути

Предстоящото съставяне на служебен кабинет повдигна въпроси кои ще са хората, които ще заемат постовете на министри. По-рано тази седмица, министърът на земеделието Кирил Вътев обяви, че той трябва да остане в кабинета като министър, тъй като има много работа за довършване. Ето как Румен Христов, председател на СДС, коментира за БНТ тези думи на настоящия земеделски министър.

“Аз работя добре с Кирил Вътев, тъй като съм член на Комисията по земеделие към Народното събрание, пък и в битността си преди това съм бил министър на това министерство, но за мен тези, които подписаха декларации преди две седмици, с които изразиха несъгласие да участват в кабинета на госпожа Мария Габриел, нямат моралното право сега да желаят и да искат да остават в кабинета на господин Главчев”, заяви Христо

“Как така преди две седмици не искаш да участваш в кабинет, в който има представители на ГЕРБ –  само двама да подчертая –  госпожа Габриел като министър на външните работи и премиер и господин Росен Желязков като министър на иновациите и технологиите, с оглед освобождаване на мястото за г-н Атанасов като председател на Парламента. Тогава не може да участваш, а сега при положение, че най-вероятно ще има повече хора свързани с ГЕРБ , изявяваш желание да запазиш поста си и да останеш част от служебния кабинет”, допълни още той.

Павлина Георгиева завършва Факултета по журналистика на СУ „Св. Климент Охридски“. В Аgrozona приоритет са й биологичното земеделие и здравословните храни, розопроизводството, пчеларството, ловът и риболовът.

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

РЕКЛАМА