Регистрираха 23 глигана с АЧС в 4 области

Юлиана Стоичкова
Юлиана Стоичкова
1 Минути

23 са регистрираните диви прасета със зараза от болестта Африканска чума по свинете (АЧС), съобщават от Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ). На-много са заразените прасета в област Бургас – 12 броя, които са открити на територията на ДЛС „Несебър”. 1 прасе с болестта е доказано в ДГС „Троян”, Ловешка област, 2 глигана има в ДУ „Череша” и ДУ „Лява ръка”, Старозагорско, 1 прасе е намерено на територията на ДГС „Стара Загора”.

С положителна проба за АЧС са и 7 диви животни в област Монтана. Те са ситуирани в ПЛСР „Говежда”, РЛСР „Главановци”, „Каменна Рикса”, „Дива Слатина” и „Дълги дел”.

През последната седмица бяха регистрирани още 60 прасета с АЧС на територията на цялата страна, като най-голям брой бяха отбелязани в югоизточната част на страната.

В момента позволен е индивидуалният лов и ловът с капани на глигани.

 

Юлиана Стоичкова завършва Факултета по журналистика на СУ „Св. Климент Охридски“. Дълги години се занимава с печатни медии в областта на градинарството и цветарството. В agrozona.bg приоритет са й производството и пазарите на плодове и зеленчуци, лозарството и винарство, пазарът на земя и хоби градинарството.

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

Advertisements