Производител на трактори позволи на клиентите сами да ремонтират оборудването

Юлиана Стоичкова
Юлиана Стоичкова
2 Минути

Световен гигант се споразумя с фермери от САЩ

Производителят на трактори John Deere се съгласи да даде на клиентите си от САЩ правото да ремонтират оборудването си. Преди това на фермерите беше позволено да използват само оторизирани части и сервизни центрове, вместо по-евтини опции за ремонт „Направи си сам“ .

И така, на 8 януари Американската федерация на фермерските бюро (AFBF) и Deere & Co. подписаха меморандум за разбирателство.

„Това решава дългогодишен проблем за фермерите, когато става въпрос за достъп до инструменти, информация и ресурси, като същевременно защитава правата върху интелектуалната собственост на John Deere и гарантира безопасността на оборудването“, каза президентът на AFBF Зипи Дювал.

Съгласно споразумението собствениците на оборудване и независимите сервизи няма да имат право да „разкриват търговски тайни“ или „да пренебрегват функциите за безопасност или контрол на емисиите или да коригират нивата на мощност на селскостопанското оборудване“.

Старши вицепрезидентът на Deere&Co Дейв Гилмор каза, че компанията очаква с нетърпение да работи с AFBF и „нашите клиенти през следващите месеци и години, за да гарантираме, че фермерите ще продължат да разполагат с инструментите и ресурсите за диагностика, обслужване и ремонт на тяхното оборудване.“

Фермерите са част от масовото движение за право на ремонт, което оказва натиск върху производителите да позволят на клиентите и независимите сервизи да ремонтират техните устройства.

ЕТИКЕТИ: ,
Юлиана Стоичкова завършва Факултета по журналистика на СУ „Св. Климент Охридски“. Дълги години се занимава с печатни медии в областта на градинарството и цветарството. В agrozona.bg приоритет са й производството и пазарите на плодове и зеленчуци, лозарството и винарство, пазарът на земя и хоби градинарството.

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

РЕКЛАМА