Преопаковат гауда и едам и го продават като кашкавал

Златко Златков
Златко Златков
1 Минути

Евтино сирене гауда и едам влиза от ЕС и се пропакова в „една стая„ в София като български кашкавал. Това сензационно заяви Димитър Зоров, шеф на Асоциация на млекопреработвателите в България по време на изложбата Светът на млякото в Интер Експо Центъра в столицата. Според Зоров жълтите сирена влизат на 7 лв. за килограм в България, а се продават на щандовете на търговските вериги с два лв. по-скъпо. Причината да се маскират като български кашкавал е, че потребителите предпочитат българските продукти, а гаудата, въпреки че е в изобилие не се търси толкова много, обясни преработвателят. От БАБХ се самосезираха и заявиха, че тръгват на проверки. Според собственикът на „Жоси” Симеон Присадашки контролът по отношение на млечните продукти в магазините в по-малките селища и селските райони е недостатъчен, за разлика от проверките по щандовете в търговските вериги.

Светлана Трифоновска

СВЪРЗАНИ НОВИНИ
Златко Златков администрира agrozona.bg между 2012 и 2015 година. В неговия профил ще откриете някои публикации на нашите автори в този период сред които Светлана Трифоновска, Марта Йонкова, Анета Стефанова, Диляна Хараланова, Лилия Александрова, Петър Лазов, Георги Джендов и други

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама