Предстои международен уебинар за устойчивото управление на почвите

Лилия Александрова
Лилия Александрова
2 Минути

Устойчивото управление на почвите ще бъде във фокуса на предстоящия на 24 юни уебинар, организиран от Академията за обучение на ФАО, Agreenium (l’Institut agronomique, vétérinaire et forestier de France) и UN-ESCAP (Икономическа и социална комисия на ООН за Азия и Тихия океан).

По време на семинара ще бъде представено въздействието на изменението на климата върху научната оценка на почвата и поземлените ресурси. Учените ще разкажат как могат да се комбинират практики за управление на земите за справяне с деградацията на земята. Ще бъдат споделени инструменти за подкрепа на прилагането на мерки за устойчиво управление на почвата и земята.

Този международен технически уебинар е част от поредица, която дава възможност за всички нас да споделяме опит и поуки, да обсъждаме предизвикателства и да предлагаме иновативни решения и модели. Те имат за цел да осигурят цялостен и изчерпателен поглед върху актуалните тенденции в тематичните области, свързани с глобалните предизвикателства, като комбинират изследователски и иновационни перспективи за развитие, споделят организаторите.

Основната цел на поредицата технически уебинари е да се даде възможност на практикуващите да си взаимодействат с международни експерти, служители на Организацията на обединените нации, университетски преподаватели, изследователи и колеги, участващи в семинара от целия свят.

Уебинарите могат да бъдат посещавани като интерактивни онлайн сесии на Zoom, където се насърчава споделянето на перспективи и задаването на въпроси на експерти. Тези сесии се записват и са достъпни по всяко време чрез Академията за обучение на ФАО: elearning.fao.org.

Регистрация за семинара може да направите ТУК.

Лилия Александрова е журналист в „Агрозона“ от 2013 г. Има магистърска степен по Международни отношения и бакалавърска степен по Бизнес администрация. Интересите ѝ са в областта на политическата интеграция и Европейския съюз, агропредприемачеството, образованието, труда и социалната политика.

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

Advertisements