Консумацията на всички видове плодове и зеленчуци може да намали риска за здравето от редица заболявания. Крушите не са изключение.
Те осигуряват значително количество фибри и други основни хранителни вещества и могат да помогнат за намаляване на риска от сърдечни заболявания, диабет и определени състояния на червата.
Крушите съдържат разтворими фибри, наречени пектин, които подхранват чревните бактерии и подобряват здравето на червата.
Увеличаването на приема на плодове и зеленчуци е доста лесен начин за увеличаване на приема на фибри. Например, само една средно голяма круша осигурява 6 грама фибри, което е 24% от препоръчителната дневна доза.
Здравните агенции препоръчват мъжете на възраст под 50 години да консумират 30,8 до 33,6 грама (g) на ден. За жени под 50-годишна възраст препоръчителният прием е от 25,2 до 28 г на ден. За възрастни над 50-годишна възраст препоръката е 28 г на ден за мъже и 22,4 г на ден за жени.
Всъщност Министерството на земеделието на САЩ (USDA) предполага, че достатъчният прием на фибри насърчава здравословната функция на червата и може да увеличи чувството за пълнота след хранене. Това може също да понижи риска от сърдечни заболявания и да намали общите нива на холестерол.
Засилената ситост от своя страна може да подкрепи загубата на тегло. Проучване от 2015 г. свърза увеличения прием на фибри и засилената загуба на тегло при хора със затлъстяване.
Друго проучване от 2013 г. установява, че хранителните фибри могат да играят роля за регулиране на имунната система и възпалението. Те може също да намалят риска от заболявания, свързани с възпалението, като сърдечно-съдови заболявания, диабет, рак и затлъстяване.