Печена тиква с орехи и заливка

Екип на Агрозона
Екип на Агрозона
1 Минути

След предложението за крем супа от тиква е време да Ви представим рецепта, с която да оползотворите останалата част от тиквата. Рецептата е спомен от детството, защото я открихме из тефтерите на баба.

Необходими продукти:

1/2 тиква цигулка (може и друга)

1 ч.ч. захар

1/2 ч.ч. нарязани орехи

500 мл прясно мляко

3 яйца

След като обелим и почистим тиквата я нарязваме на малки парченца и ги нареждаме плътно в голяма тава. Поръсваме ги отгоре със захарта. Слагаме в загрята фурна, докато тиквата омекне. Тя си пуска водичка, затова вода не слагаме. Когато водичката се е поизпарила, захарта се е стопила и тиквата е омекнала, поръсваме орехите, пъхаме обратно във фурната за около 5 мин те да се позапекат лекичко. През това време приготвяме еднородна смес от прясното мляко и яйцата, които разбиваме. Заливаме тиквата с тази смес равномерно и печем, докато тя се стегне. Изваждаме десерта след около 15-20 мин. Изчакваме да изстине и сервираме.

Да Ви е сладко!

СВЪРЗАНИ НОВИНИ
ЕТИКЕТИ:
Agrozona.bg e специализиран новинарски сайт за бизнес и земеделие. Нашата цел е да информираме своите читатели за новостите и добрите практики в агробизнеса у нас и по света. Agrozona.bg Ви предоставя експертни анализи и съвети за успешна реализация в сектора, а също така информация за важни срокове и събития. При нас ще намерите още и интересни и полезни съвети за вашето хоби. Екипът на Агрозона подготвя цялото съдържание на сайт и списание Агрозона. В него участват 4 журналисти, както и стажантите, които се учат на аграрна журналистика в редакцията на Агрозона

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама