Парламентът обяви Велико Търново за историческа и духовна столица на България

Васил Русев
Васил Русев
1 Минути

Народното събрание обяви Велико Търново за историческа и духовна столица на България. Решението беше прието единодушно с 99 гласа “за”.

Вносители на предложението са депутати от ГЕРБ, Обединените патриоти и ДПС – Станислава Стоянова, Клавдия Ганчева, Станислав Стоянов, Милен Михов и Симеон Симеонов.

При представянето на мотивите на проекторешението Станислава Стоянова посочи, че Търново е неразривно свързан с дълбините на историята на нашите земи. Тя отчете и ролята на Търново в епохата на Българското възраждане, както и че градът е център на Първи революционен окръг и че в него се провежда Учредителното народно събрание.

Avatar photo
Автор: Васил Русев
Васил е журналист в уебсайт и списание „Агрозона“ от август 2018 година. Роден е през 1983 година в Пловдив. Възпитаник е на Националната професионална гимназия по горско стопанство "Христо Ботев" в град Велинград и на Софийския университет "Св. Климент Охридски". Работи като журналист от повече от 10 г., а опитът му е съсредоточен в длъжностите - репортер, редактор и водещ. Личните му интереси са свързани с историята, политиката, природните процеси и спорта.

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

Advertisements