Обсъждат ролята на държавата при възстановяването на щетите от бедствия

Лилия Александрова
Лилия Александрова
1 Минути

Как държавата да подпомага възстановяването на щетите от бедствия  това ще бъде темата на дискусия, в която се очаква да вземат участие вицепремиерът Томислав Дончев и финансовият министър Владислав Горанов.

Неведнъж от застрахователния бранш са поставяли въпроса за изграждането на катастрофичен пул, парите от който да се използват при възстановяването на щетите при природни бедствия.

От години процентът на застраховани жилища у нас варира около 8%, като по-голямата част от тях са в големите градове. В много случаи причината за застраховката е, че жилището е ипотекирано и това е изискване на банката.

В Бюджет 2015 г. има определени 70 милиона лева в резерва за непредвидени и неотложни нужди, които да бъдат използвани при преодоляването на щетите от бедствия.

Лилия Александрова е журналист в „Агрозона“ от 2013 г. Има магистърска степен по Международни отношения и бакалавърска степен по Бизнес администрация. Интересите ѝ са в областта на политическата интеграция и Европейския съюз, агропредприемачеството, образованието, труда и социалната политика.

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама