НССЗ и ИАИ провеждат серия информационни срещи-семинари под наслов “Да спасим българското мляко!”

Лилия Александрова
Лилия Александрова
1 Минути

Националната служба за съвети в земеделието и Института по аграрна икономика провеждат серия от информационни срещи-семинари на голямото си „млечно турне” под наслов “Да спасим българското мляко!”. Инициативата е на Националния съюз на говедовъдите в България.

Основните теми, които се обсъждат по време на турнето са състоянието на млечното животновъдство и възможности за подпомагането му. Специалистите от НССЗ ще посочат и схемите за финансиране от които могат да се възползват фермерите. Със своите изказвания и предложения ще подскажат какъв анализ да възложим на институтите и ползотворно да използват резултатите.

“Определено смятаме, че всеки фермер може да отдели няколко часа и участва в тези семинари защото ще получи информация за настоящото състояние в сектор мляко и прецени какво трябва да прави не само за да оцелее, а и да върви напред.”, казват организаторите.

Няколко информационни срещи са проведени вече в Пловдив, Стара Загора и Плевен, предстоят такива в:

гр. Русе – 25.11.2015

гр. Добрич – 27.11.2015

гр. Сливен – 2.12.2015

гр. Търговище – 4.12.2015

гр. Враца – 8.12.2015

Лилия Александрова е журналист в „Агрозона“ от 2013 г. Има магистърска степен по Международни отношения и бакалавърска степен по Бизнес администрация. Интересите ѝ са в областта на политическата интеграция и Европейския съюз, агропредприемачеството, образованието, труда и социалната политика.

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

РЕКЛАМА