Нова дестилерия за етерично-маслени култури правят в Балчик

Георги Узунов
Георги Узунов
1 Минути

Дестилерия за преработка на етерично-маслени култури има намерение да изгради в Балчик фермер от село Сенокос. Инвестиционното предложение е публикувано в сайта на Белия град.

Дестилерията ще бъде монтирана по ул. “Черно море” в Промишлена зона на Балчик. Технологичното оборудване ще се разположи в сграда от метална конструкция и термопанели.

От инвестиционното предложения става ясно, че в инсталацията ще се преработват основно лавандула, маточина и бял равнец. На денонощие ще се добиват 1.8 тона лавандулово масло, 40 кг масло от маточина и 80 кг – от бял равнец.

Инсталацията ще работи средно от 7 до 8 часа на ден през сезона. В пиковото време се предвижда двусменен и трисменен режим на работа. Обработката на зеления цвят ще се извършва в рамките на 10 до 45 дни.

В дестилерията ще работят 10 човека, които ще обслужват инсталацията.

Георги Узунов е в сферата на журналистиката от 7 години. Работил е за национални медии като Радио "Фокус", Дарик Радио и Националното радио. Завършил е бакалавър "Журналистика" в Софийския университет, а магистратурата му е в специалност "Журналистика, Продуцентство и Финанси".

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

РЕКЛАМА