Най-старият чай е на поне 2150 години

Екип на Агрозона
Екип на Агрозона
1 Минути

Изследователи от Китайската академия на науките откриха най-стария известен чай в гробницата на император Цзин Ди от династията Хан, съобщава агенция “Крос” като се позовава на в-к “Индипендънт”.

Императорът е починал през 141 г. пр. н. е, което значи, че чаят е поне на 2150 г. Учените са изследвали малки кристали от власинки на повърхността на листата, благодарение на което установили, че това е чай. Билката е от най-високо качество, състои се само от пъпки.

Освен чай, императорът е погребан с просо, ориз, лобода и традиционните оръжия, фигурки от керамика, керамични животни и няколко колесници с коне в естествен размер.

 

Agrozona.bg e специализиран новинарски сайт за бизнес и земеделие. Нашата цел е да информираме своите читатели за новостите и добрите практики в агробизнеса у нас и по света. Agrozona.bg Ви предоставя експертни анализи и съвети за успешна реализация в сектора, а също така информация за важни срокове и събития. При нас ще намерите още и интересни и полезни съвети за вашето хоби. Екипът на Агрозона подготвя цялото съдържание на сайт и списание Агрозона. В него участват 4 журналисти, както и стажантите, които се учат на аграрна журналистика в редакцията на Агрозона

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

Advertisements