Модерните сортове пшеница дават същите богати аромати като старите

Лилия Александрова
Лилия Александрова
1 Минути

Модерните сортове пшеница придават на хляба същите ароматни качества, както и старите сортове. Разлики има само при някои сортове и в зависимост от географските области, в които се отглеждат. Това установиха учени от Швейцария.

Екипът от учени изследвал вкуса и аромата на хлябовете в сътрудничество с пекари и мелничари, които работят както със стари, така и с нови сортове пшеница, предава schweizerbauer.ch.

Друг извод от изследването показва, че пръстта, в която се отглежда пшеницата, често е също толкова важна по отношение на вкуса и аромата на хляба, както и сортът на пшеницата. Тук голяма роля за имат качествата на почвата като съдържание на хранителни вещества и минерали.

Лилия Александрова е журналист в „Агрозона“ от 2013 г. Има магистърска степен по Международни отношения и бакалавърска степен по Бизнес администрация. Интересите ѝ са в областта на политическата интеграция и Европейския съюз, агропредприемачеството, образованието, труда и социалната политика.

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

РЕКЛАМА