Микрозелени растения, отглеждани на стената в ресторант, влизат директно в чиниите на гостите

Павлина Георгиева
Павлина Георгиева
3 Минути

Представете си следната сцена. Вие сте в ресторант, пред вас на масата седи вкусна чиния с храна. Тогава готвачът се появява и казва„Само една минута, моля ви“, пристъпвайки към стената и откъсвайки от нея свежи микрозелени растения. Той поръсва финалния щрих върху чинията и “Готово!” Ако ви звучи като измислица, помислете отново, защото в няколко ресторанта в САЩ тази сцена е реалност, благодарение на системите за отглеждане в ресторант от InHouse Produce.
Един от ресторантите, който използва стелажите е Scratch Bar & Kitchen в Лос Анджелис.

„В Scratch Bar винаги сме се горделили, че правим собствено масло, оцет, хляб и дори шаркутари“, казва Гавин Хюмс, изпълнителен готвач в ресторанта. „Работата с inHouse Produce беше начин да получим дори производството на микрозелени растения. Освен това ни даде възможност да работим върху отглеждането на специфични микрозелени организми, които не винаги са били достъпни от нашите традиционни доставчици и това е фантастично.“


„Овкусяване“ на храната

Гавин продължава да казва, че в Scratch преди често са използвали микрозелените растения Все още ги използваме сега, но тъй като са от по-широк спектър от стилове и разновидности, ние сме в състояние да ги използваме по по-креативни и интересни начини, вместо единствено като гарнитура, за да изглеждат приятно. Те могат да бъдат по-интегрални към ястието. ” Попитан за любимото му ястие, в което са включени зелените от системата inHouse Produce, Гавин казва: „Вероятно най-интересно е нашето ястие от праз. Конкретно взимаме цял стрък праз, нарязваме го на медальони и го изсушаваме в тиган. След това пробиваме центъра на праза, нарязваме го и правим сос от него. Връщаме го обратно в праза, отгоре го поставяме горчица, направена от праз, и след това всичко отгоре покриваме с хрупкави листа от него, за ​​да му придадат текстура. Включваме философията за готвене „от корен до стъбла“ при използване на системата inHouse Produce.“. И ефектът надхвърля чинията. Според Гавин отговорите на на клиентите са изключително положителни. “Те често коментират колко уникално и готино изглежда системата. На нас редовно ни се задават въпроси за това как тя работи и за какви цели я използваме. Когато не сме много заети, насърчаваме гостите си дори да отидат до нея, за да могат да я разгледат отблизо и да видяг как използваме всички готини продукти, които можем да отгледаме! “

Павлина Георгиева завършва Факултета по журналистика на СУ „Св. Климент Охридски“. В Аgrozona приоритет са й биологичното земеделие и здравословните храни, розопроизводството, пчеларството, ловът и риболовът.

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

РЕКЛАМА