Между 26% и 58% по- ниски запаси от бяло месо в кланиците

Павлина Георгиева
Павлина Георгиева
2 Минути

Запасите от месо и субпродукти в кланиците към 31 декември 2019 г. година са били съответно с 26.7% и 58.5% по-малко спрямо предходната година, като данните включват наличните количества втлъстен черен дроб.

За втора поредна година Северният централен район е водещ в производството на бяло месо в страната с дял от 64.0% на субпродукти – с дял от 40.9% и по брой на закланите птици и зайци – с дял от 65.3% или 3 / 4 от общото производство.

Югоизточният район е втори по обем на промишленото производство на бяло месо с дял от 20.7%, на субпродукти – с дял от 28.8% и по брой на закланите птици и зайци – с дял от 22.0%. Следва Южният централен район с дял 5.9% от броя на закланите птици и зайци, на субпродукти – с дял от 23.4% и добито месо – с дял от 10.2%.

Изнесли сме със 6% по- малко бяло месо през 2019 г.
Вносът на птиче месо и субпродукти през 2019 година остава на нивото от 2018 година. Износът намалява с 5.9% спрямо предходната година.
През 2019 година вътрешното потребление на птиче месо и субпродукти се запазва почти непроменено, като се отчита минимално намаление от 0.1% в сравнение с потреблението през 2018 година.

 

* Субпродуктите винаги да се вземат в предвид с включително втлъстен черен дроб

СВЪРЗАНИ НОВИНИ
Павлина Георгиева завършва Факултета по журналистика на СУ „Св. Климент Охридски“. В Аgrozona приоритет са й биологичното земеделие и здравословните храни, розопроизводството, пчеларството, ловът и риболовът.

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама