Майстори на суджука се събират на 8 юни в Горна Оряховица

Лилия Александрова
Лилия Александрова
1 Минути

За поредна година майстори на прочутия роден деликатес Горнооряховски суджук ще приготвят деликатеса и ще го предложат по време на Празника на горнооряховския суджук, който ще се проведе от 8 до 10 юни.

Събитието се организира от Асоциацията на месопреработвателите в България с финансовата подкрепа на Министерството на земеделието, храните и горите и Държавен фонд „Земеделие“ и с активното участие на Община Горна Оряховица.

В празника ще вземат участие трите местни фирми, които имат право да произвеждат горнооряховски суджук, който пък е единственият български кулинарен продукт със защитено географско означение в ЕС.

Постоянна експозиция на Горнооряховския суджук е подредена в Историческия музей на града от 2015 г. Тя съдържа богата колекция от архивни фотоси и документи, машини и инструменти за производство, както и 3D стена, на която е изобразена възрожденска работилница за производство на суджука.

СВЪРЗАНИ НОВИНИ
Лилия Александрова е журналист в „Агрозона“ от 2013 г. Има магистърска степен по Международни отношения и бакалавърска степен по Бизнес администрация. Интересите ѝ са в областта на политическата интеграция и Европейския съюз, агропредприемачеството, образованието, труда и социалната политика.

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама