Как да си хванем от любимия клематис

Паулина Йоргова
Паулина Йоргова
1 Минути

Клематисите са любими градински цветя, но захващането им е трудна работа. Своя опит с тази красива китка сподели нашата читателка Димитрина Димитрова. клематис за сайта

Ето нейния съвет: Резниците се събират есента, когато се прави предзимната резитба. Избират се узрели стъбла със здрави пъпки, като за предпочитане е резниците да се изрежат от средната част на клонката. След това се прибират в пластмасова торбичка и се оставят в хладилник до средата на ноември. През този месец те се засаждат в срязана петлитрова бутилка от минерална вода където е насипана почвена смеска съставена от торф и градинска пръст в съотношение 1 към 1. След засаждането бутилката се покрива с горната част, която е срязана и се прибира в мазата до появяването на първите нови листа. Тогава настъпва времето съдът да се пренесе в светло помещение с температура от 10 до 16 градуса, където престоява поне три седмици. Накрая бутилката се мести на още по-топло място, където температурата е около 20 градуса.

Четете още: Късно през есента се разделят коренищата на клематиса

 

 

 

Паулина Йоргова е завършила икономика на аграрното производство в УНСС и вече повече от 20 години пише за бизнес и финанси, като селското стопанство винаги е било нейния любим ресор. Интересът към тази тематика е основната причина да стане част от екипа на „Агрозона“, където работи като главен редактор от април 2016 година. Развитието на българските села и животът на хората в тях са част от темите, които са свързани с личните и професионалните и интереси. Мечтае някой ден да се завърне към корените си в Добруджа и да работи за добруването на родния си край.

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

РЕКЛАМА