Италианските фермери блокират Рим, поставиха ултиматум на премиера Мелони

Юлиана Стоичкова
Юлиана Стоичкова
1 Минути

Днес по обед изтича крайния срок

„Земеделско спасение“ – една от групите, участващи във фермерските протести, обхванали Италия, срещу европейските и национални земеделски политики и затрудненията в сектора поведе верига от селскостопанска техника по околовръстния път на Рим, макар и точното време все още да не е определено, предаде италианската новинарска агенция АНСА.

В четвъртък “Земеделско спасение“ обяви, че се е отказало от голямо събиране на трактори на римския булевард „Сан Джовани“, за да не пречи на обществения транспорт и заяви, че вместо това ще изпрати символична делегация от 10 превозни средства на известния Римски площад в столицата, както и четири трактора край Колизеума.

Групата също така заяви, че е помолила за среща с премиера Джорджа Мелони и земеделския министър Франческо Лолобриджида. „Очакваме отговор до събота“, заяви Маурицио Санигалиеси, друг представител на протестиращите.

Земеделско спасение“ заплаши „да отприщи“ тракторите си около италианската столица, ако не получи потвърждение до събота на обяд.

ЕТИКЕТИ: ,
Юлиана Стоичкова завършва Факултета по журналистика на СУ „Св. Климент Охридски“. Дълги години се занимава с печатни медии в областта на градинарството и цветарството. В agrozona.bg приоритет са й производството и пазарите на плодове и зеленчуци, лозарството и винарство, пазарът на земя и хоби градинарството.

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

РЕКЛАМА