Гратисен период за шофиране без винетка няма да има

Агрозона
Агрозона
1 Минути

Гратисен период за шофиране без винетка няма да има, уточниха от агенция “Пътна инфраструктура”, след като от националното ТОЛ управление по-рано казаха, че до 15-и януари глоби няма да има.

Ако шофьори бъдат хванати на пътя без книжна или електронна винетка, ще могат да я закупят от патрулна кола. Няма да бъдат глобени, но служителите на АПИ ще окажат съдействие за закупуване на винетка, обясни председателят на УС на агенция “Пътна инфраструктура” инж. Светослав Глосов.

От 7-и януари електронни винетки ще се купуват от гише – в офисите на Български пощи, всички големи бензиностанции в страната, офисите на А1 и областните пътни управления. До края на месеца на всеки граничен пункт ще има терминали за купуване на винетки, а до седмица ще влязат в онлайн вариантите и всички езици, които ги има в терминалите.

Конвертирането на винетките беше спряно, защото системата показва, че има нередности, например 168 винетки, конвертирани недобросъвестно за един автомобилен номер.

Avatar photo
Автор: Агрозона
Agrozona.bg e информационен сайт, който представя последните новини и анализи в сектор „Земеделие”, Хранително-вкусовата промишленост и предприемачество в селските райони. Тук ще откриете полезна информация, свързана с възможностите за национално и европейско финансиране на българските фермери, промени в българското и европейското законодателство и тенденциите в селското стопанство в България, Европейския съюз и по света.

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

РЕКЛАМА