Фирмата със „Златния гьол“ не е отчела десетки милиони лева, държавата поема дезинфекцията до 2 месеца

Юлиана Стоичкова
Юлиана Стоичкова
1 Минути

Според министър Гечев държавата може да реши да работи на себестойност – да не взима големи такси

Десетки милиони лева не са отчитани от частната фирма, която е извършвала дезинфекцията на автомобили на ГКПП “Капитан Андреево”, съобщи служебният министър на земеделието Явор Гечев.

Не само парите – ако държавата иска, тя може да спре “Златния гьол”, ако няма епидемична обстановка, тоест не трябва да го правим само за печеленето на пари, обясни той пред Бтв.

По думите му държавата може да реши да работи на себестойност – да не взима големи такси, а да извършва тази услуга. Това ще бъде решено тепърва, но въпросът е, че държавата ще го решава по специфичния си начин, коментира министърът.

В продължение на 10 години дейността по дезинфекция на “Капитан Андреево” е извършвана от частна фирма, каза още Гечев. Той заяви, че ще бъде създадено държавно дружество, което да е с общо управление от пет ведомства, сред които Агенция “Митници”, данъчните служби, МВР и Министерството на транспорта, съобщава БТА.

До два месеца ние трябва да сме извършили всички дейности, които са необходими – кадрови, експертни, ресурсни, каза той. Договорът с фирмата, която досега е осъществявала тази дейност, изтича на 12 март.

Юлиана Стоичкова завършва Факултета по журналистика на СУ „Св. Климент Охридски“. Дълги години се занимава с печатни медии в областта на градинарството и цветарството. В agrozona.bg приоритет са й производството и пазарите на плодове и зеленчуци, лозарството и винарство, пазарът на земя и хоби градинарството.

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

РЕКЛАМА