ЕС иска Япония да пропуска по-лесно европейски вносни стоки

Златко Златков
Златко Златков
1 Минути

Япония трябва да отвори пазара си за европейската износна бира, ако наистина желае през следващата година Токио и Брюксел да подпишат споразумение за свободна търговия. Това се казва в документ, подготвен като част от портфолиото от документи на европейските преговарящи по търговското споразумение, пише EurActiv.

Япония и ЕС може да сключат споразумение за свободна търговия в края на 2015 г., но някои европейски държави като Франция и Германия поставят под въпрос волята на японските си партньори да премахнат дребни правила и изисквания за характеристиките не само на хранителните продукти, но и на музикалните продукти и вносните коли, което пречи на вноса на европейски стоки. При бирата например има изискване за съдържание на определено количество малц, което в европейските бири не е толкова високо като при японските. Също така в Белгия и Германия е широко разпространена употребата на кориандър за да се добави цитрусов вкус на пивото, докато в Япония тя не се приема.

Златко Златков администрира agrozona.bg между 2012 и 2015 година. В неговия профил ще откриете някои публикации на нашите автори в този период сред които Светлана Трифоновска, Марта Йонкова, Анета Стефанова, Диляна Хараланова, Лилия Александрова, Петър Лазов, Георги Джендов и други

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

РЕКЛАМА