ЕК предупреждава за възможно наличие на E.Coli в румънско овче сирене

Екип на Агрозона
Екип на Агрозона
1 Минути

Европейската комисия е издала предупреждение за възможно наличие на бактерията E.Coli в овчите сирена, произведени в Румъния, съобщава румънският сайт romania-insider.com. Според съобщението, разпространено в системата за бързи предупреждения за храни и фуражи, овчето сирене от северната ни съседка е изнесено основно в Италия, Германия и Франция. Комисията е решила да издаде такова предупреждение след сигнал от Италия. Властите от Страната на Ботуша са потвърдили в четвъртък, че сирене, заразено с бактерията, е причинило чревна инфекция на 14-месечно бебе.

В отговор на това земеделският министър на Румъния посочва, че случилото се е инцидент и трябва да бъде запазено доверието в румънските продукти.

Agrozona.bg e специализиран новинарски сайт за бизнес и земеделие. Нашата цел е да информираме своите читатели за новостите и добрите практики в агробизнеса у нас и по света. Agrozona.bg Ви предоставя експертни анализи и съвети за успешна реализация в сектора, а също така информация за важни срокове и събития. При нас ще намерите още и интересни и полезни съвети за вашето хоби. Екипът на Агрозона подготвя цялото съдържание на сайт и списание Агрозона. В него участват 4 журналисти, както и стажантите, които се учат на аграрна журналистика в редакцията на Агрозона

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

РЕКЛАМА