До дни в България идва младото „Божоле“

Юлиана Стоичкова
Юлиана Стоичкова
2 Минути

Младото вино ще бъде посрещнато на специална церемония у нас

На 17 ноември в България ще пристигне младото вино „Божоле“, информират от Френско-българска търговска и индустриална камара. По стара френска традиция, всяка година в третия четвъртък на месец ноември се посреща първото младо вино “Божоле”. От вече близо 20 години тази традиция се спазва и в България. Основна заслуга за провеждането на празника на “Младото Божоле” в нашата страна през последните години има и Френско-българска търговска и индустриална камара, която всяка година събира предприемаческия и политическия елит на страната на прием в чест на “Божоле Нуво”.

Тази година Камарата ще посрещне гостите на 17 ноември в зала 3 на НДК от 19:30 часа. Церемонията се провежда под патронажа на Н.Пр. Жоел Мейер, посланик на Франция в България.

“Денят на Божолето” традиционно се празнува в цял свят и тържественото представяне започва с фразата “Le Beaujolais Nouveau est arrivé!” (Новото Божоле дойде!). Този ритуал се спазва и в България, където всяка година в третия четвъртък от месец ноември започва консумацията на младото френско вино. Едва след това, според Закона за виното във Франция, може да стартира продажбата му на световния пазар, съобщава БТА.

 

 

ЕТИКЕТИ:
Юлиана Стоичкова завършва Факултета по журналистика на СУ „Св. Климент Охридски“. Дълги години се занимава с печатни медии в областта на градинарството и цветарството. В agrozona.bg приоритет са й производството и пазарите на плодове и зеленчуци, лозарството и винарство, пазарът на земя и хоби градинарството.

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

РЕКЛАМА