До 15 май се търси иновативният млад фермер на България

Юлиана Стоичкова
Юлиана Стоичкова
3 Минути

Номинираните участници могат да спечелят журито с устойчивост и социален принос на проектите

Асоциацията на земеделските производители в България организира конкурс „Иновативен млад фермер“ в рамките на проекта „CAP – Hot Spot“, кандидатурите за който се събират до 15 май 2019 г. Целта на инициативата е насърчи младите земеделски производители, предприемачи в селските райони, лозаро-винари, пчелари и други ангажирани в отрасъл селско и горско стопанство да споделят с обществото своя успех и пътя, който е трябвало да извървят, като се направи по-видима тяхната дейност. Търсят се успешни и вдъхновяващи истории на млади хора, които са пример за обществеността и как подкрепата на Общата селскостопанска политика е превърнала техните мечти в реалност.

Кандидатите трябва да бъдат на възраст до 45 години и да имат или управляват земеделско стопанство, да управляват организация/група на производители или кооперация, да имат собствено/или да управляват преработвателно предприятие, или да са млади предприемачи от селските райони или от областта на горско стопанство, както и други инициативи в областта на повишаване на качеството на живот на селските общности.

Участниците следва да са изпълнили или да са във финална фаза на изпълнение проект, финансиран по Програмата за развитие на селските райони 2007-2013; Програмата за развитие на селските райони 2014-2020; някоя от Национална програма за подпомагане на лозаро-винарския сектор или Националната програма по пчеларство или др. инструмент на ОСП.

Номинираните участници могат да спечелят журито с иновативност, устойчивост на проектите, социален принос или принос в опазването на околната среда и биоразнообразието.

Документи се приемат на адрес: [email protected] не по-късно от 15 май 2019 г.

Отличени ще бъдат победители в три категории: най- добър проект; най-иновативен проект; най-устойчив проект. Награждаването ще се състои през юни 2019 г.

Победителите ще могат да разкажат за проектите си в реномирано секторно списание, както и в информационния бюлетин и информационната кампания и в уеб сайта на проекта; да участват в заключителната конференция на проект и да представят своя успешен проект; да получат уикенд пакет за почивка в база за селски туризъм, реализирана чрез подкрепата на ОСП, от която да почерпят допълнителен опит, както и да споделят идеи и опит с останалите отличени победители.

Изтеглете формуляр за участие от тук

Юлиана Стоичкова завършва Факултета по журналистика на СУ „Св. Климент Охридски“. Дълги години се занимава с печатни медии в областта на градинарството и цветарството. В agrozona.bg приоритет са й производството и пазарите на плодове и зеленчуци, лозарството и винарство, пазарът на земя и хоби градинарството.

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

Advertisements