Чисти и здрави посеви при житните култури

Евелина Николова
Евелина Николова
6 Минути

Скъпи приятели,

След предизвикателната изминала година Ви благодарим, че за пореден път избрахте да бъдете  с нас и ни се доверихте като на надежден партньор, с когото не от вчера споделяте успехи и същите тези предизвикателства!

За поредна година, Corteva™ Agriscience ще предостави цялостни решения за селското стопанство, както ненадминати хибриди с висок добивен потенциал, така и растителна защита, с която ще се чувствате спокойни за посевите си.

Огромният ни  научен и производствен потенциал ни дава изключителни възможности да бъдем лидери в предоставянето на  иновации, решения и услуги, които са от реална полза за Вас, нашите клиенти.

От тази позиция ние по-ясно виждаме Вашите проблеми, които възникват  при отглеждането на културите и новите хоризонти в развитието на модерния агробизнес.

Посрещаме новия сезон заедно и затова сме по-силни, по-уверени и по-готови от всякога за предизвикателствата на земеделското производство!

Вярваме, че 2021 г. ще бъде успешна, защото знаем, че Вие, нашите партньори, сте професионалисти от най-висока класа и заедно можем да постигнем много!

Corteva Agriscience

Позволете ни да Ви представим нашите решения за чисти и здрави посеви при житните култури:

Дерби® Супер Едно /Ланселот® – хербицид, който ефективно се бори с икономически важните едногодишни и многогодишни широколистни плевели. Той е регистриран за приложение при житни култури – пшеница и ечемик, а от тази година вече е и регистриран при царевица за зърно и силаж. Спира растежа и развитието на чувствителните плевели в рамките на един ден след третирането.

Дерби® Супер едно/Ланселот® работи перфектно при оптимална влажност на почвата, при която плевелите се развиват нормално. Ниските температури до 5C° и температурни амплитуди не влияят на действието му.

Дерби® Супер едно/Ланселот® e вегетационен  хербицид, проникващ в плевелите през вегетативните части и след това се транслоцира в цялото растение. Другото предимство на Дерби® Супер едно/Ланселот® е, че притежава и почвено действие, което позволява по-нататъшна защита от 2-3 седмици от вторично поникващи широколистни плевели.

Селективен е към културата, приложен след втори лист, ефективен срещу лепка, дори и в напреднал стадий, ефемерни плевели и срещу технологична самосевка слънчоглед, както и срещу технологична самосевка рапица.

Палас® 75 ВГ – хербицид за едновременна борба срещу житни и широколистни плевели при пшеница. Той e доказан еталон за борба срещу Овсига и Власатка в България. Продуктът може да се прилага от 3-ти лист до втори стъблен възел.

Палас®  има основно вегетационно действие, но има и почвено действие, насочено срещу вторично поникващите плевели. Той съдържа иновативното широкоспектърно активно вещество Пироксулам. Няма ограничения в сеитбооборота за следващи култури, включително и бобови.

Корело® Дуо 85 ВГ е най-широкоспектърният хербицид за борба срещу житни и широколистни плевели. За поредна година Корело®  осигурява безупречен контрол на всички икономически значими плевели при пшеница, тритикале и ръж. До няколко часа след приложението развитието на плевелите спира, а след няколко дни се появяват визуалните признаци на ефективност. Пълно загиване на плевелите може да отнеме от 1 до 3 седмици. Не се влияе от ниски температури и високи амплитуди, селективен е към културата, приложен след втори лист, ефективен срещу самосевка слънчоглед и рапица.

Корело® Дуо е стандарт срещу Ливадна власатка и Овсига.

Корело® Дуо контрола отлично всички икономически важни житни и широколистни плевели с едно третиране.

Старане® Голд е вегетационен хербицид за контрол на широколистни плевели. Еталон срещу лепка и поветица.  Хербицидът съдържа активните вещества флуроксипир и флорасулам. Старане® е селективен към пшеница, ръж, овес, ечемик и тритикале. Прилага се от втори лист до вретенене на културата, през есента или пролетта.

Мустанг® – селективен системен хербицид за борба с широколистни плевели в пшеница и ечемик, включително устойчиви на хормоноподобните хербициди. Продуктът съдържа две активни вещества, които блокират растежа на плевела и водят до неговото загиване. Приложението му е вегетационно:

При есенно третиране житните култури трябва да са влезли във фаза братене, широколистните плевели да са от втори до осми лист; коренищните да са 10-15 см.

При пролетно третиране на житните култури може да се използва до края на фаза братене, широколистните плевели трябва да са от втори до осми лист; коренищните да са 10-15см.

Мустанг® може да се смесва с фунгициди, противожитни хербициди, листни торове и инсектициди.

За борба срещу всички икономически важни болести в житните култури предлагаме добре познатия фунгицид Алегро®. Той е фунгицид от концепцията AgCelence® на BASF. Комбинацията от стробилурин с един от най-силните триазоли – епоксиконазол по отношение на видовете ръжди и септория дава по-удължена защита срещу тези болести. Също така усилва фотосинтезата и блокира хормона етилен, който се синтезира от културата при стресови условия. Алегро® ще се предлага за последна година, като ще бъде по-изгоден от аналогични фунгициди.

През 2021 г. търсете по-добрата цена с пакетното предложение Дерби® Супер Едно + Алегро®, който е 20% по изгоден от аналогични пакети. Този пакет ще предостави безупречно справяне с плевелите и болестите по житните култури.

житни посеви

Скъпи приятели, желаем Ви успешна 2021-ва година! На добър час в приключението, наречено земеделие! Ние ще бъдем винаги до Вас, когато ни потърсите за съвет или помощ!  

Земеделието е нашата  обща мисия – да я изпълним!

Евелина Николова е завършила Стопанската академия Димитър Ценов в гр. Свищов. Работи в Отдел "Реклама и Маркетинг" на Agrozona.bg от 2017 г.

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама