„От фермата до трапезата“: Какви цели си залага България?
Министерството на земеделието и храните публикува за обществено обсъждане проект на Националната…
Здравословна храна и къси вериги за доставки, вдъхновяваща идея от ЕПИ-АГРИ
Развитие на местни пазари за биологично ценни продукти Биологично ценни продукти са…
Кои междинни култури можете да използвате и кои от тях могат да...
Използването им се налага от няколко стандарта за добро земеделско и екологично…
Призвание пчелар или какво е да се занимаваш с пчеларство от 65...
Димитър Костадинов е пчелар от 7-годишен. Любовта си към пчеларството наследява от…
Цех за преработка на орехи ще се оборудва по европроект
Фирмата „БЕРК-22” ООД от Заветското село Прелез подписа договор за изпълнение на…
Производител на зеленчуци ивнестира евросредства в специализирана техника
Подкрепата за инвестицията е в рамките на мярка 4.1 „Инвестиции в земеделски…
Троян стана първата община, регистрирана като земеделски производител
Преди години стартът е даден със сливова градина, днес общината произвежда плодове,…
Проект PoshBee в подкрепа на здрави пчелни популации, устойчиво пчеларство и опрашване...
Posh Bee в ЕПИ-АГРИ: Превод на пчелните изследвания за нуждите на практиката…
20% спад на площите с биопроизводство за 2 години
Основното предизвикателство е тежката бюрокрация Българското биоземеделие значително изостава от европейското и…
Биопроизводител: Държавата да администрира непотърсените 10 години земи
Да се облекчи процедурата за подписването на по-дългосрочни договори за аренда, настоява…
Националната кампания „Be organic!“ ще насърчава биологичното земеделие и консумацията на чиста...
На старта на новия програмен период проектът ще обърне особено внимание на…
Украйна влезе в топ-3 на най-важните износители на биопродукти за ЕС
В Холандия и Германия все още консумират над 50% от органичните храни…