Ако има над 5% добавена вода в месото – да се изписва на етикета

Златко Златков
Златко Златков
1 Минути

Ако добавената вода в месните продукти – при порционирано месо, месни изрезки или кланичен труп, е над 5% от теглото на крайния продукт, трябва да е посочено на етикета на храната колко точно е водното съдържание. Това предвижда новият регламент за предоставяне на информация за храните на потребителите, стана ясно по време на семинар за етикетирането на храните, който се провежда в рамките на вчерашния и днешния ден, организиран от АМБ.

Наличието на вода в месото и особено в пилешкото стана обект на широко публично внимание в последно време, след като се заговори, че има производители, които злоупотребяват с количествата на влаганата течност.

Друго изискване е, ако месният продукт е съставен от късчета месо, а не е цяло парче, на етикетът му да е изписано, че месото е формовано.

Анета Стефанова

Златко Златков администрира agrozona.bg между 2012 и 2015 година. В неговия профил ще откриете някои публикации на нашите автори в този период сред които Светлана Трифоновска, Марта Йонкова, Анета Стефанова, Диляна Хараланова, Лилия Александрова, Петър Лазов, Георги Джендов и други

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

РЕКЛАМА