Агрозона обявява КОД:БИО

Лилия Александрова
Лилия Александрова
2 Минути

Биопроизводството е акцент на октомврийския брой на списание “Агрозона”. Четете по темата материал с председателя на Българската асоциация “Биопродукти” Албена Симеонова: “Ядем повече био, изнасяме по-малко”, коментар на министър Десислава Танева и на изпълнителния директор на Фондация за околна среда и земеделие Пепо Петров. Биопроизводството на практика – в текста “16-годишен технолог владее уроците на бизнеса”, “Органик производството като хазарт” и “Новото лице на кашкавала – между чубрицата и боровинките”. За световно признание на родната биопродукция – в материала: “Детските храни Hipp с биоплодове от България”. Какъв е контролът на биохраните и кой отговоря за него – “Две фирми вън от пазара заради фалшиво “био”.

Специално внимание сме обърнали на стартиращата в средата на месеца подмярка 4,1. Събрахме коментари от представители на браншови организации и МЗХ.

На санкциите при мониторинга по подмярка 4,1. е посветена традиционната рубрика на експертите по европейски програми от “Агробизнес Консултинг”.

Интервюто на броя е с Явор Гечев, председател на Съюза на земеделските кооперации в България – “Зърнопроизводството премина своя пик”.

В страниците, отделени на “Моя бизнес”,  разказваме как технологиите могат да са в полза на един традиционен отрасъл като пчеларството – “Те идват: иновации спасяват пчели”.

Анализът ни през октомври е за ОСП – “На зряла възраст и за основен ремонт”.

Репортажът ни е от Италия – страната, която пише стари и нови приказки.

Лилия Александрова е журналист в „Агрозона“ от 2013 г. Има магистърска степен по Международни отношения и бакалавърска степен по Бизнес администрация. Интересите ѝ са в областта на политическата интеграция и Европейския съюз, агропредприемачеството, образованието, труда и социалната политика.

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама