Червен код за опасно време е обявен в Смолян, за други 14 области е в сила оранжев код

Павлина Георгиева
Павлина Георгиева
1 Минути

Прогнозират се и градушки

Червен код за обилни валежи и висока гръмотевична активност е в сила днес за област Смолян на страната. Оранжев код е обявен за 14 области на страната. Жълт код е в сила за други 5 области на страната. Това показва справка на сайта на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

Червен код е в сила за област Смолян. Главно след обяд валежите ще са интензивни с количества над 65 mm, локално до 80-100 mm. Ще има гръмотевични бури и градушки. Явленията ще продължат и през нощта срещу събота.

Предупреждението от първа степен е в сила за областите Ямбол, Видин, Сливен, Плевен и Велико Търново.

За областите Монтана, Враца, София-град, София област, Перник, Кюстендил, Благоевград, Смолян, Пазарджик,  Пловдив, Ловеч, Габрово, Кърджали и Стара Загора е в сила оранжев код.

Главно след обяд валежите ще са интензивни с количества 35-65 mm. Ще има гръмотевични бури и локални градушки. Явленията ще продължат и през нощта срещу събота.

 

Павлина Георгиева завършва Факултета по журналистика на СУ „Св. Климент Охридски“. В Аgrozona приоритет са й биологичното земеделие и здравословните храни, розопроизводството, пчеларството, ловът и риболовът.

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

РЕКЛАМА