Тютюнопроизводителите ще избират референтния период между три последователни години

Екип на Агрозона
Екип на Агрозона
1 Минути

Преходната национална помощ първоначално не беше част от регламента за стратегическите планове, но след многобройни дискусии, тя беше запазена и имаме възможност да я прилагаме и в следващия програмен период с бюджет, който тръгва от 50% от бюджета, определен през 2013 и същите условия от 2013 г. Това каза днес Аделина Стоянова от аграрното министерство при представяне на Националния стратегически план пред депутатите от Земеделската комисия.

Дадена е възможност на държавите-членки за преразглеждане на референтните периоди за секторите тютюн и необвързаното с производството подпомагане за говеда. Разгледани са възможностите за промяна на тези референтните периоди и е оценен ефектът от промяната им.

Тютюнопроизводителите ще избират една година между три последователни  – 2016, 2017, 2018 г., за да се разшири обхвата на схемата. Това съобщи за Агрозона Цветан Филев, председател на Националната асоциация на тютюнопроизводителите. От възможността да посочат референтна година ще се възползват законно регистрираните тютюнопроизводителите в посочения период, уточни той, като НАТ са настоявали за промяната, която ще позволи на повече тютюнопроизводители да получават преходна национална помощ и в следващия програмен период.

Agrozona.bg e специализиран новинарски сайт за бизнес и земеделие. Нашата цел е да информираме своите читатели за новостите и добрите практики в агробизнеса у нас и по света. Agrozona.bg Ви предоставя експертни анализи и съвети за успешна реализация в сектора, а също така информация за важни срокове и събития. При нас ще намерите още и интересни и полезни съвети за вашето хоби. Екипът на Агрозона подготвя цялото съдържание на сайт и списание Агрозона. В него участват 4 журналисти, както и стажантите, които се учат на аграрна журналистика в редакцията на Агрозона

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

РЕКЛАМА