Йордан Георгиев, ДФЗ Варна: Оптимизираме дейността си, за да бъдем по-полезни на земеделските производители

Екип на Агрозона
Екип на Агрозона
3 Минути

ДФЗ винаги е бил институция, натоварена с огромни отговорности не само към земеделските производители в региона, но и към обществото като цяло. Това коментира пред Агрозона Йордан Георгиев, който отскоро ръководи областната дирекция на Фонда в морската столица. Опитният експерт има зад гърба си 21 години работа в тази структура и е наясно с всички препятствия в дейността на ДФЗ в областта.

„Погледът, който имам върху нашата дейност ми позволи да си набележа основните цели за изпълнение. Смятам, че е необходимо да се оптимизира дейността на Областна дирекция и след един задълбочен анализ, който имаше за цел постигане на по-ефективно обслужване на земеделските производители съм предприел някои мерки, касаещи преструктуриране на определени отдели. С разрешението на централното ръководство на Фонда са прехвърлени експерти от по-малко натоварените отдели към такива, които имат доста повече работа през годината. Мисля, че това ще подобри ефективността на работата ни”, споделя още ръководителят на областната дирекция.

Тези промени в никакъв случай не предполагат съкращение на хора, категоричен е Йордан Георгиев, който е убеден, че структурата има нужда от квалифицирани специалисти и не трябва да се изпускат наличните. „Затова съм си поставил като задача да се работи и за подобряване на микроклимата в дирекцията. Това при всички положения ще се отрази положително  и върху качеството на обслужване на земеделските производители. Винаги съм смятал, че като фронт-офис сме лицето на Фонда. Експертите в областните дирекции са първите хора, с които се срещат всички бенефициенти и земеделски производители. Много е важно първоначалното впечатление, което останавяме в тях”, убеден е експертът с дългогодишен опит.

Мнението на хората в сектора за нас ще бъде коректив, с който всеки ръководител трябва да се съобразява, казва още Георгиев.

От началото на програмния период до сега в областната дирекция са обработени 346 проекта по подмярка 6.1  „Стартова помощ за млади земеделски производители”, а по подмярка 6.3, която е насочена към малките стопани – 799 проекта. „Определено има интерес към тези две мерки. Моето лично впечатление е, че те са много актуални в нашия район. Много добро впечатление при нас прави катедрата по аграрна икономика на Икономическия университет във Варна откъдето идват млади хора, интересуват се и кандидатстват. Работим прекрасно с тях и доц. Мария Станимирова”, сподели още Йордан Георгиев.

Според него все още е рано да се коментира броят на подадените заявления по инвестиционната мярка за преработка 4.2, която в момента е отворена, защото опитът показва, че хората са най-активни в последната седмица от приема и над 80% от проектите се подават тогава.

Agrozona.bg e специализиран новинарски сайт за бизнес и земеделие. Нашата цел е да информираме своите читатели за новостите и добрите практики в агробизнеса у нас и по света. Agrozona.bg Ви предоставя експертни анализи и съвети за успешна реализация в сектора, а също така информация за важни срокове и събития. При нас ще намерите още и интересни и полезни съвети за вашето хоби. Екипът на Агрозона подготвя цялото съдържание на сайт и списание Агрозона. В него участват 4 журналисти, както и стажантите, които се учат на аграрна журналистика в редакцията на Агрозона

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

РЕКЛАМА