До 2 април се удължава срокът за прием на малки проекти по подмярка 19.1

Лилия Александрова
Лилия Александрова
4 Минути

Управляващият орган на ПРСР 2014-2020 удължи до 2 април 2021 г. срока за подбор на проектни предложения в частта на малките пилотни проекти по подмярка 19.1 „Помощ за подготвителни дейности“ от мярка 19 „Водено от общностите местно развитие“ от ПРСР 2014 – 2020, удължавайки с 2 месеца крайният срок за подаване на документи за кандидатстване. За това информира Национална селска мрежа.

Допустими за предоставяне на финансова помощ по процедурата са местни инициативни групи (МИГ), които са кандидатствали за одобрение в срока за обявата по реда на Насоките за определяне на условията за кандидатстване по процедура за прием на проектни предложения през втория прием, но нямат одобрена за финансиране стратегия за ВОМР през програмния период 2014 – 2020 г.

Популяризиране на местната идентичност

Целите на подмярка 19.1 в частта на малките пилотни проекти са свързани с популяризиране на подхода ВОМР; популяризиране на местната идентичност; популяризиране на МИГ, неполучили финансиране на изпълнение на стратегия за ВОМР; запазване на МИГ като действащи субекти на съответните територии; и подкрепа на иновативни практики. Допустимите за финансиране дейности са свързани с популяризиране на местната идентичност; придобиване на материални и нематериални активи в интерес на местната общност; и въвеждане на иновативни за местната общност практики.

Общият размер на средствата, които могат бъдат предоставени за всички одобрени проектни предложения е 895 851, 44 евро (или 1 752 106,25 лева). 5 000 евро е минималната стойност на допустимите разходи за един проект, а 100 000 евро е максималната стойност на допустимите разходи за един проект с интензитет на подпомагане до 100 % от допустимите разходи.

Кандидатстване в ИСУН 2020

Проектните предложения ще се подават изцяло по електронен път чрез Информационната система за управление и наблюдение (ИСУН 2020) с използването на Квалифициран електронен подпис (КЕП).

Питайте Управляващия орган на ПРСР 2014-2020 за разяснения по Условията за кандидатстване

Кандидатите могат да задават допълнителни въпроси и да искат разяснения във връзка с Условията за кандидатстване до 3 седмици преди крайния срок за подаване на проектни предложения. Допълнителни въпроси могат да се задават само на електронна поща: [email protected], като ясно се посочва наименованието на процедурата за подбор на проекти. Разясненията се дават по отношение на Условията за кандидатстване, не могат да съдържат становище относно качеството на проектното предложение и са задължителни за всички кандидати. Разясненията се публикуват на електронната страница на МЗХГ и в ИСУН 2020.

Пълният пакет документи по процедурите (Условията за кандидатстване, Условията за изпълнение и приложенията към тях) е публикуван на интернет адреса на Министерството на земеделието, храните и горите, на  Единния информационен портал за обща информация за управлението на Европейските структурни и инвестиционни фондове и в Информационната система за управление и наблюдение на средствата от Европейските структурни и инвестиционни фондове (ИСУН).

Срокът на приема е удължен със заповед на ръководителя на УО на ПРСР 2014-2020 РД 09-94/02.02.2021 г.

Лилия Александрова е журналист в „Агрозона“ от 2013 г. Има магистърска степен по Международни отношения и бакалавърска степен по Бизнес администрация. Интересите ѝ са в областта на политическата интеграция и Европейския съюз, агропредприемачеството, образованието, труда и социалната политика.

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

РЕКЛАМА