Инспектори и ученици почистиха устието на р. Ропотамо

Васил Русев
Васил Русев
1 Минути

Служители от РИОСВ – Бургас, доброволци от химическия техникум „Н.Д. Зелинский“ и деца от читалище „Христо Ботев 1937“ почистиха района около устието на река Ропотамо. В акцията участваха директорът на инспекцията инж. Тонка Атанасова, секретарят на читалището Атанаска Желязова и експерти.

За близо 4 часа ученици, учители и еколози напълниха 30 чувала с пластмаса, метални кутии, найлонови въжета, различни отпадъци, донесени от вятъра, вълните и хвърлени от нас, хората. Инициативата по почистването е посветена на Международния ден на биологичното разнообразие.

Денят на биологичното разнообразие се отбелязва на 22 май, а темата за 2019 г. е „Нашето биологично разнообразие, нашата храна, нашето здраве“. Темата акцентира върху многообразието, осигурено от нашите природни системи за човешко съществуване и благоденствие на Земята, като допринася за устойчиво развитие, смекчаване изменението на климата, адаптиране към климатичните промени, възстановяване на екосистемите, по-чиста вода и премахване на гладуването.

Avatar photo
Автор: Васил Русев
Васил е журналист в уебсайт и списание „Агрозона“ от август 2018 година. Роден е през 1983 година в Пловдив. Възпитаник е на Националната професионална гимназия по горско стопанство "Христо Ботев" в град Велинград и на Софийския университет "Св. Климент Охридски". Работи като журналист от повече от 10 г., а опитът му е съсредоточен в длъжностите - репортер, редактор и водещ. Личните му интереси са свързани с историята, политиката, природните процеси и спорта.

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

РЕКЛАМА