Значителен ръст на годишна база отбелязва производството на круши, сливи, череши и ябълки (с между 30,6% и 66,2%), при които е налице съществено повишение и на средните добиви. Като цяло, към началото на ноември продукцията от трайни насаждения и етерично-маслени култури нараства спрямо аналогичния период на 2017 г., като при
повечето наблюдавани култури се отчита увеличение на реколтираните площи. Това сочат данни на МЗХГ По-високата продуктивност на декар води до увеличение на произведеното винено и десертно грозде с по около 15%. Намаление на годишна база се отчита единствено при продукцията от праскови и кайсии, съответно с 19,5% и 50,5%.
С 67% е по-голяма реколтата от круши на годишна база
Автор:
Георги Узунов
Георги Узунов е в сферата на журналистиката от 7 години. Работил е за национални медии като Радио "Фокус", Дарик Радио и Националното радио. Завършил е бакалавър "Журналистика" в Софийския университет, а магистратурата му е в специалност "Журналистика, Продуцентство и Финанси".
РЕКЛАМА
ВИДЕО
Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000 хранителни продукти.