Научен консорциум разработва модели и технологии за производство на здравословни храни

Георги Узунов
Георги Узунов
1 Минути

Селскостопанска академия участва в първа работна среща с цел създаване на Консорциум за изпълнение на Националната научна програма „Здравословни храни за силно биоикономика и качество на живот“. Организатор е водещият партньор по програмата – Аграгрният университет – Пловдив.

Партньори в Програмата освен ССА са Българска академия на науките, Софийски университет „Св. Климент Охридски“, Тракийски университет – Стара Загора, Университета за хранителни технологии – Пловдив. Асоциирани партньори в Програмата са Българска агенция по безопасност на храните и Русенски университет „Ангел Кънчев“.

На срещата бе представена Програмата, чиято цел е провеждането на фундаментални и приложни научни изследвания за създаване на адаптирани съвременни модели и технологии за производството на здравословни храни, осигуряващо регионална биоикономика и подобряване качеството на живот на населението на България.

Обсъдиха се въпросите, касаещи начина на работа, финансовата рамка и ангажираността на отделните партньори. Представлявана от няколко институти, ССА ще даде своя принос по всеки един от компонентите включени в Програмата.

СВЪРЗАНИ НОВИНИ
Георги Узунов е в сферата на журналистиката от 7 години. Работил е за национални медии като Радио "Фокус", Дарик Радио и Националното радио. Завършил е бакалавър "Журналистика" в Софийския университет, а магистратурата му е в специалност "Журналистика, Продуцентство и Финанси".

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама