Нова дестилерия за етерично-маслени култури правят в Балчик

Георги Узунов
Георги Узунов
1 Минути

Дестилерия за преработка на етерично-маслени култури има намерение да изгради в Балчик фермер от село Сенокос. Инвестиционното предложение е публикувано в сайта на Белия град.

Дестилерията ще бъде монтирана по ул. “Черно море” в Промишлена зона на Балчик. Технологичното оборудване ще се разположи в сграда от метална конструкция и термопанели.

От инвестиционното предложения става ясно, че в инсталацията ще се преработват основно лавандула, маточина и бял равнец. На денонощие ще се добиват 1.8 тона лавандулово масло, 40 кг масло от маточина и 80 кг – от бял равнец.

Инсталацията ще работи средно от 7 до 8 часа на ден през сезона. В пиковото време се предвижда двусменен и трисменен режим на работа. Обработката на зеления цвят ще се извършва в рамките на 10 до 45 дни.

В дестилерията ще работят 10 човека, които ще обслужват инсталацията.

СВЪРЗАНИ НОВИНИ
Георги Узунов е в сферата на журналистиката от 7 години. Работил е за национални медии като Радио "Фокус", Дарик Радио и Националното радио. Завършил е бакалавър "Журналистика" в Софийския университет, а магистратурата му е в специалност "Журналистика, Продуцентство и Финанси".

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама