Над шест пъти са по-големи реколтираните площи при винените лозя. Това сочат данните от оперативния анализ на МЗХГ. Отчита се и увеличение на реколтираните площи на почти всички наблюдавани трайни насаждения и етерично-маслени култури спрямо същия период на 2017 г. Така, производството на по-голямата част от продуктите нараства в границите от 2,5% (ягоди) до над 53,4% (сливи) на годишна база. Само продукцията от малини, праскови и кайсии е под миналогодишната – с между 8,8% и 52,5%, главно вследствие на по-ниския среден добив, а при кайсиите и прасковите в комбинация и с по-малко реколтирани площи.
Над шест пъти са по-големи реколтираните площи при винените лозя
Автор:
Георги Узунов
Георги Узунов е в сферата на журналистиката от 7 години. Работил е за национални медии като Радио "Фокус", Дарик Радио и Националното радио. Завършил е бакалавър "Журналистика" в Софийския университет, а магистратурата му е в специалност "Журналистика, Продуцентство и Финанси".
РЕКЛАМА
ВИДЕО
Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000 хранителни продукти.